Kako da od fanova napravite vaše heroje- Orhideje blog

Kako da od fanova napravite vaše heroje

16.8.2018.
Podelite:
Kako da od fanova napravite vaše heroje

Ukoliko vam posećenost stranici opada, tu mogu da vam pomognu vaši verni pratioci.

U ovom članku ćete pronaći kako da pretvorite vaše verne pratioce u vaše heroje, odnosno heroje vaše stranice i vašeg brenda.

Svaki brend ima tog jednog (barem jednog) pratioca koji komentariše i ’’lajkuje’’ svaku objavu. Taj pratilac je upravo osoba koja vam treba, on je pun entuzijazma u vezi vašeg posla, prati svaki vaš korak i ponudu.


Ukoliko se pitate kako da ostvarite komunikaciju sa njim, odgovor je jednostavan, ’’družite se sa njim’’.

Najprostiji način komunikacije sa pratiocima jeste odgovaranje na njihove komentare i poruke. Na taj način razvijate ’’ljudski glas’’ koji stoji iza brenda i povezujete klijenta sa brendom.

Postoji niz aplikacija pomoću kojih možete da izdvojite vašeg najvernijeg fana, ali ako svakodnevno komunicirate sa njima, njih ćete moći i sami da prepoznate.

Kada ste ih pronašli, potrebno je angažujete vaše pratioce, da ih ’’regrutujete’’. Kako to da uradite?

Jednostavno, slanjem e maila, ukoliko imate pristup njegovoj/njenoj e mail adresi ili jednostavnim slanjem poruke u Direct message na Facebook-u.

Nakon toga sve što je potrebno da uradite jeste da olakšate vašem budućem brend heroju da pronađe sadržaj koji treba da deli.

Facebook algoritmi funkcionišu na sebi svojstven način i ne možete da se oslanjate da će vaš post da bude izbačen svim ljudima koji vas prate. Kako biste osigurali da vaš post bude viđen i kasnije podeljen, zamolite vaše najvernije pratioce da odu na vaš Facebook profil i da kliknu na dugme ’’Following’’ i da promene opciju sa ’’Default’’ na ’’See it first’’. Na taj način oni neće propustiti nijednu vašu objavu, a kako ste ih zamolili da podele zanimljiv sadržaj oni će to i uraditi.